מאת: שירה אלה
טיפול רפואי רשלני, עלול לגרום לנזק פיזי ונפשי גדול מאוד, אשר משנה מן הקצה אל הקצה, את חייו של הנפגע. למרבה הצער, ישנם אף מקרים של רשלנות רפואית, הגורמים למות המטופל.
בישראל, זכאי נפגע רשלנות רפואית, להגיש תביעה כספית לפיצויים, נגד הגורם המתרשל ומטרתו של מאמר זה, היא לתת מספר טיפים חשובים, למגישי תביעות רשלנות רפואית.
ראשית, נתייחס אל נושא התיישנות התביעה – למעט יוצאי מן הכלל חריגים, יש להגיש תביעת רשלנות רפואית, תוך 7 שנים מן המועד בו גילה הנפגע את הקשר בין הנזק לטיפול. לפיכך, אין להשתהות עם הטיפול המשפטי ולפנות אל עורך דין רשלנות רפואית, בהקדם האפשרי.
שנית, יש לשמור כל מסמך רפואי. המומחה הרפואי זקוק לתיק רפואי מלא, על מנת לכתוב חוות דעת, התומכת בטענת הרשלנות.
שלישית, רשלנות רפואית עורך דין: היו זהירים בבחירת עורך הדין.לשם שכירת שירותיו של רשלנות רפואית עורך דין, התייעצו עם מספר מומחים, וודאו כי אתם מוסרים את הטיפול בתביעת רשלנות רפואית, לעורך דין מקצועי ובעל ניסיון בתחום הרשלנות הרפואית.
החיים שלנו עמוסים מאוד ולכן, עלינו להיות מודעים למגבלות זמן בהקשרים שונים. כאשר מדובר על תביעת רשלנות רפואית, לוח הזמנים הוא 7 שנים להגשת התביעה.
מרוץ ההתיישנות אינו מתחיל בהכרח במועד הטיפול, אלא במועד בו גילה הנפגע על הקשר בין הנזק לטיפול. לעיתים, מגלה זאת הנפגע מיד עם קרות האירוע, אך לעיתים חולף זמן עד לגילוי הקשר בין השניים.
היה ומדובר במטופל קטין, יתחיל מרוץ ההתיישנות רק עם הגיעו של הילד לגיל 18. פירושו של דבר כי ניתן יהיה להגיש את התביעה, עד לגיל 25.
נפגעתם מטיפול רפואי רשלני? אל תתעכבו. פנו אל עורך דין רשלנות רפואית ופעלו להגשת התביעה באמצעותו.
תביעת רשלנות רפואית מתבססת על חוות הדעת של המומחה הרפואי. כיצד כותב המומחה את חוות דעתו? בהתבסס על התיק הרפואי של הנפגע, לרבות בדיקת רשלנות רפואית בניתוח.
אי לכך, ישנה חשיבות גדולה לשמירת כל מסמך רפואי. אם יש בידכם מסמכים, העבירו אותם אל עורך דין רשלנות רפואית והוא יעבירם אל המומחה.
הטיפול המשפטי של עורך הדין מתחיל בהגשת בקשה לקבלת התיעוד הרפואי מן המוסדות הרפואיים, בהם טופל הנפגע. אולם, אם לנפגע יש ברשותו, את כל המסמכים או חלק מהם, כדאי להעבירם אל עורך הדין, על מנת שניתן יהיה להתחיל בהליך.
המומחה הרפואי מקבל לידיו את המסמכים, מעיין בהם ונותן חוות דעת ראשונית, האם מדובר במקרה של רשלנות רפואית. היה ותשובתו שלילית, אין מקום להגשת תביעה.
תשובתו חיובית, יחל בכתיבת חוות הדעת, עם קבלת אישור מן הנפגע.
רשלנות רפואית בניתוח- הרופא המומחה יבחן את רשומות הניתוח, כיצד התנהל, כמה רופאים ביצעו הניתוח וכמה אחיות עמדו לרשותם ועוד.
ייצוג משפטי בתביעת רשלנות רפואית, אינו עניין של מה בכך. נפגעי רשלנות רפואית, צריכים לבחור בחוכמה את עורך הדין אשר יטפל בתביעתם.
קבלת התביעה על ידי בית המשפט, תלויה רבות בהכנת התביעה באופן מקצועי ויסודי ולפיכך, עורך הדין, מוכרח להיות מומחה לרשלנות רפואית ובעל ניסיון.
כיצד בוחרים
1. קבלת המלצות : נסו לקבל המלצות על עורך דין רשלנות רפואית, אשר טיפל בהצלחה בתביעות בתחום זה.
2. התייעצות עם מספר מומחים : אל תקבלו החלטה לפני שהתייעצתם עם מספר מומחים. כך, ניתן להתרשם מן הרמה המקצועית ומן היחס האישי ולקבל החלטה חכמה.
3. חוות הדעת של עורך הדין : בחרו בעורך דין, אשר מציג לכם את המצב המשפטי כפי שהוא ואינו מפזר הבטחות שווא, על מנת לקבל את הטיפול בתיק.
נפגעת מטיפול רפואי רשלני? הקדם לפנות לייעוץ משפטי של עורך דין רשלנות רפואית, לפני סיומה של תקופת ההתיישנות. שמור על מסמך רפואי שברשותך ובחר את עורך הדין בחכמה.