כאשר אדם נמצא בתהליך של חיפוש עבודה, הוא מחכה לרגע שיקראו לו לראיון עבודה. כשהוא מקבל זימון להגיע לראיון עבודה, הוא מכין את עצמו בדרך הטובה ביותר. הוא קורא שוב ושוב את קורות החיים שנשלחו למעסיק הפוטנציאלי, חוזר על ההישגים שלו במקומות עבודה אחרים, ובמסגרות אחרות, ומכין את עצמו גם למקרה של שאלות העוסקות בתחום של הפרט. עם זאת, למרות שלמעסיק ניתנת הזכות, לפחות לנסות, להכיר וללמוד כמה שיותר פרטים על המועמד העומד בפניו, ישנן שאלות שאסור למעסיק לשאול את מרואייניו.
הקשיבו היטב לשאלות המופנות אליכם בזמן ראיון העבודה, ואל תמהרו לענות עליהן, אם הן בפירוש נשמעות לכם, כשאלות חודרניות. ישנם מעסיקים שמנצלים את הקושי במציאת מקום עבודה, בעת חיפוש עבודה, ומרשים לעצמם לשאול שאלות בראיון עבודה, שאסורות ע"פ החוק. לפני שאתם מגיעים לכל ראיון עבודה, היו מודעים לכך, שישאלו אתכם שאלות, שאינכם חייבים לענות עליהן. מדובר בשאלות הנוגעות לנושאים אישיים, שאינן קשורות לפן המקצועי, של התפקיד שאתם אמורים למלא, אלה שאלות שאתם לא חייבים לענות עליהן, אלא אם אתם מוכנים לעשות זאת, ובוודאי, שלא תחת לחץ. כאשר מעסיק מעוניין לשאול שאלות בנושאים שהחוק אוסר עליו לדרוש מידע, עליו לנסח את השאלות באופן שהמרואיין יוכל לענות עליהם, מבלי שיחוש שחודרים לפרטיותו.
בישראל קיימים חוקים שמטרתם, בין היתר, להגן על פרטיותו של מרואיין המועמד למשרה. בשנת 2010, התקבל תיקון מס' 15 לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה, המהווה תיקון גם עבור חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות. מדובר בשני חוקים מרכזיים בישראל, אשר עוסקים באותו נושא. תיקון החוק קובע שעל על המעסיק להוכיח שאינו מפלה מועמד למשרה, מפני שהוא שואל שאלות חודרניות שאינן חוקיות. ע"פ התיקון לחוק, על המעביד להציג הוכחות שהשאלות לגיטימיות. בפניו שתי אפשרויות במצב כזה. אחת, לוותר על השאלות, השנייה, לנסח אותן בצורה כזאת, שהן לא יפגעו בזכויות הפרט של המרואיין. לא נעים לחזור לתהליך של חיפוש עבודה, מפני שלא הייתם מוכנים לענות על שאלות חודרניות ובלתי חוקיות.
כל אדם שעסק בתהליך של חיפוש עבודה, מחכה לרגע שהוא יוזמן לראיון עבודה ויתקבל למקום עבודה חדש. אך לפני שהוא מגשים את שאיפותיו, הוא צריך להתייצב לראיון עבודה, שהוא שלב קריטי בדרך להתקבל לעבודה. עם זאת, למרות הרצון העז למצוא מקום עבודה איכותי, ישנן שאלות, שלמראיינים אסור לשאול אותן, ולמרואיין יש את הזכות לסרב לענות עליהן, ע"פ חוק. למשל, שאלות הנוגעות, למעמדו האישי של המרואיין, ארץ מוצא, נטייתו המינית, דתו, גילו, הריון, טיפולי הרפיה חוץ-גופית, טיפולי פוריות, השקפה פוליטית, משך שירות מילואים ועוד.