שרותי נוטריון אקספרס

משרד עורכי דין ונוטריון משה אלפסי
שירותים ותרגומים נוטריונים - 03-7266666
נוטריון - המדריך השלם
נוטריון - ערך מוסף
נוטריון - שירותים ותרגומים 03-7266666
page

משרד נוטריון

מאת: שירה אלה, צוות אתר Israelnotary

משרד נוטריון הוא משרד המספק שירותים נוטריונים. במאמר זה נבהיר מהו נוטריון, מהם תפקידיו ומהם השירותים שמספק משרד נוטריון. ראשית, נפתח ונאמר כי חתימתו של נוטריון על מסמך, משמעותה אישור על מקוריותו וכן אישור כי מי שחתום על המסמך, אכן חתם עליו. מעמדו של הנוטריון הינו מעמד של כבוד שכן תפקיד זה טומן בחובו אחריות רבה ונתפס כמעין שליחות ציבורית.

נוטריון במקצועו הינו עורך דין כאשר נדרש וותק של 10 שנים לפחות בעריכת דין על מנת להיות בעל רישיון נוטריון. לשכת עורכי הדין אשר מעניקה את רישיון עריכת הדין אינה אמונה על מתן רישיון נוטריוני אלא ועדת הרישיונות היושבת במשרד המשפטים. כפי שמיד נראה, ישנו הליך קבלת רישיון נוטריון ומדובר בהליך נפרד לחלוטין אשר אינו קשור לרישיון עריכת דין.

היזקקות לשירותים נוטריונים עולה במקרים שונים ועל כן ישנם צרכים נוטריונים שונים. משרד נוטריון יכול לספק חלק מהשירותים הנוטריונים או את כולם, על פי בחירתו. בהמשך הדברים נפרט בדבר השירותים הללו אך לפני כן, כמה מילים על מהותו של נוטריון ועל הליך קבלת רישיון נוטריון.

נוטריון – מהות התפקיד

עבודת הנוטריון אינה חלק מעבודתו של כל עורך דין. כפי שנראה בהמשך, לא כל עורך דין יכול להיות נוטריון אלא נדרש וותק של 10 שנים כדי להיות זכאי להגיש בקשה לקבלת רישיון נוטריון. דרישה זו ודרישות אחרות נוספות אינן מקריות והן נקבעו על ידי המחוקק בשל הסמכויות החשובות המופקדות בידו.

נוטריון נתפס בעיני המחוקק כמעין רשות ציבורית המספקת שירותים ציבוריים בעלי חשיבות גדולה לכלל הציבור. שכר הטרחה של הנוטריונים קבוע גם הוא בחוק וזהו עוד סממן לכך שמדובר בעניין ציבורי. הגבלת סכום שכר הטרחה של נוטריון מאפשרת לכל אדם להיעזר בשירותים נוטריונים ואין המדובר בשירות לבעלי הממון בלבד. היות שאישור נוטריוני משמש כראייה בבתי משפט ובמוסדות אחרים, ברור כי האמון שניתן בנוטריון הוא רב. זו הסיבה כי קיים הליך קבלת רישיון מסודר אשר בוחן את המועמד לעומק טרם ניתנת לו הזכות לשמש כנוטריון.

אישור נוטריוני נעשה בפועל על ידי חתימתו של הנוטריון והטבעת חותמת. החותמת הנה מדבקה אדומה עליה רשום שמו של הנוטריון ואת המילה נוטריון ב -3 שפות: עברית, אנגלית וצרפתית.

כיצד מקבלים רישיון נוטריון?

קבלת רישיון נוטריון כרוכה בהגשת בקשה מיוחדת למחלקה לרישוי נוטריונים. לבקשה יש לצרף תצהיר מפורט, מסמכים ואישורים שונים, הכול כמפורט באתר של משרד המשפטים.  ועדת הרישיונות היא זו שדנה בבקשה גופה אך המחלקה מסדירה את עבודת הועדה. לאור הסמכויות החשובות המופקדות בידיו של נוטריון, קבע החוק מספר קריטריונים לקבלת רישיון נוטריון:

1. מרכיב הוותק – החוק קובע כי הגשת בקשה לקבלת רישיון נוטריון יכולה להיעשות אך ורק על ידי עורך דין בעל וותק של מינימום 10 שנים בעריכת דין. עורך הדין צריך להיות בעל אזרחות ישראלית וחבר בלשכת עורכי הדין בישראל.

2. הרשעה / השעיה – עורך דין אשר הורשע בעבירה שיש עמה קלון או עורך דין אשר הושעה מחברותו בלשכת עורכי הדין בישראל, אינו יכול להגיש בקשה לקבלת רישיון נוטריון. הגבלה זו נובעת מפאת מעמדו של נוטריון כשליח ציבור וככזה, עברו צריך להיות נקי.

3. קורס השתלמות – יש לעבור, טרם הגשת הבקשה, קורס השתלמות באחד מן המקומות אשר אישרה ועדת הרישיונות.

הועדה מתכנסת מספר פעמים בשנה ודנה בבקשות שלפניה. מומלץ לעקוב בדיוק אחר הוראות הגשת הבקשה לקבלת רישיון נוטריון על מנת להימנע מהצורך לצרף מסמכים נוספים וכיו"ב.

שירותי משרד נוטריון

לאחר שעסקנו בדמותו של הנוטריון, באופי התפקיד ובהליך קבלת רישיון נוטריון, בואו נסקור כמה מן השירותים המרכזיים שיכול לספק משרד נוטריון:

1. ייפוי כוח נוטריוני –  ייפוי כוח רגיל אינו מצריך את אישורו של נוטריון אך ייפוי כוח כללי  וייפוי כוח לביצוע עסקת מקרקעין הטעונה רישום בטאבו, זקוקים לאישור נוטריוני. משרד נוטריון מספק שירות זה כאשר שימוש שכיח בייפוי כוח מן הסוג השני הוא בחתימה על משכנתא.

2. אישור הסכם ממון – בני זוג אשר חותמים על הסכם ממון טרם הנישואין זקוקים לאישורו של נוטריון.

3. תרגום נוטריוני / אישור נכונות תרגום –  זהו שירות נפוץ ביותר של משרד נוטריון. נוטריון מוסמך לתרגם מסמך או לאשר את נכונותו של תרגום שנעשה על ידי אדם אחר. כל משרד נוטריון יכול לספק שירותי תרגום נוטריוני במגוון השפות בהן הנוטריון שולט.

4. אישור אפוסטיל – כאשר אנו רוצים כי מסמך ציבורי יקבל תוקף במדינה זרה עלינו לקבל אישור אפוסטיל מבית המשפט. משרד נוטריון דואג לקבלת חותמת אפוסטיל עבורנו. יצוין כי חותמת האפוסטיל תיתן תוקף למסמך במדינות זרות החתומות על אמנת האג.

אמנת האג ביטלה את הצורך באימות מסמכים ציבוריים שהינו הליך סבוך. על מנת לקבל תוקף למסמך במדינה שאינה חתומה על האמנת האג, יש צורך לעבור את הליך האימות הרגיל הכולל קבלת אישור ממשרד המשפטים, משרד החוץ והקונסוליה של המדינה אליה מיועד המסמך.

Call Now Buttonדילוג לתוכן