שרותי נוטריון אקספרס

משרד עורכי דין ונוטריון משה אלפסי
שירותים ותרגומים נוטריונים - 03-7266666
נוטריון - המדריך השלם
נוטריון - ערך מוסף
נוטריון - שירותים ותרגומים 03-7266666
page

שותפות בין נוטריונים

מאת: שירה אלה, צוות אתר Israelnotary

שותפות היא צורת התאגדות משפטית אשר מכילה יתרונות רבים עבור חבריה. אחד מן היתרונות החשובים הללו הוא העדר הצורך בהליכים פורמאליים לשם הקמתה, דבר אשר מקל מאוד על ההתנהלות של שותפות.

שותפות בין נוטריונים נהנית מן היתרונות הכלליים של מוסד השותפות ויש לה את יתרונותיה הייחודיים לה. חשוב לומר כי שותפות בין נוטריון אחד לאחר, דומה במהותה לשותפות שבין עורכי דין במובן זה שחלות עליה אותן הגבלות. ההגבלה העיקרית והחשובה בעניין שותפות בין נוטריונים היא האיסור החל על נוטריון להקים שותפות עם אדם שאיננו נוטריון. הגבלה זו חלה גם על עורכי דין המקימים שותפות.

התבלבלתם? מיד נעשה סדר. נוטריון הוא אמנם עורך דין אך לא כל עורך דין הוא נוטריון. על כן, חשוב לעשות אבחנה ברורה בין השניים. נוטריון הוא עורך דין אשר קיבל רישיון לעסוק כנוטריון וחשוב להדגיש כי רישיון זה איננו קשור לרישיון עריכת דין.

בכלל, דמותו של נוטריון שונה מדמותו של עורך דין שכן נוטריון משמש כמעין רשות ציבורית בעוד עורך דין הוא בעל מקצוע פרטי אשר איננו כפוף לאותם נהלים להם כפוף נוטריון במסגרת שליחותו הציבורית.

קווים לדמותו של נוטריון

הבנה מעמיקה של שותפות בין נוטריונים אינה יכולה להתקיים ללא שנבין קודם מיהו נוטריון ומהי חשיבותו. סמכותו של נוטריון היא לאשר מסמכים משפטיים. לעיתים המדובר באימות זהות החתום על מסמך, לעיתים מדובר באישור על נכונות תרגום נוטריוני, לעיתים מדובר בעריכת ייפוי כוח נוטריוני ועוד כיוצא באלה.

השירותים שמספק נוטריון נחשבים כשירותים ציבוריים והדבר בא לידי ביטוי בגובהו של שכר הטרחה של נוטריון. שכר הטרחה קבוע בחוק כאשר התעריף מתעדכן מעת לעת. חל איסור על נוטריון לגבות מן הלקוח שכר טרחה גבוה יותר מאשר קבע המחוקק.

מתן רישיון נוטריון נעשה על ידי וועדה מיוחדת היושבת במשרד המשפטים אשר מתכנסת מספר פעמים בשנה. הגשת מועמדות לקבלת רישיון נוטריון נעשית על ידי בקשה בכתב הכוללת מסמכים שונים, כפי שמפורט באופן מלא וברור באתר האינטרנט של משרד המשפטים.

נוטריון יהיה עורך דין אשר אין בעברו הרשעה שיש עמה קלון, עורך דין אשר לא הושעה מלשכת עורכי הדין, הינו בעל וותק של 10 שנים לפחות בעריכת דין ואשר עבר השתלמות מיוחדת כנדרש בחוק.

יתרונותיה של שותפות

שותפות היא מודל עסקי טוב ויעיל בשל היתרונות הרבים הטמונים בה. ניתן לציין מספר יתרונות מרכזיים אשר הופכים את השותפות לבעלת פוטנציאל עסקי טוב:

1. העדר פורמאליות – הקמת שותפות אינה דורשת הליכים פורמאליים והדבר מהווה יתרון גדול החוסך זמן יקר מן הצדדים.

2. חלוקת האחריות – כאשר מקימים שותפות, ניתן להסדיר בהסכם שותפות את חלוקת העבודה כך שכל שותף מתמקד בשטח האחריות שלו. באופן זה, מתנהל העסק ביעילות ובשגשוג בעוד כל אחד מן השותפים עושה את המקסימום בתחומו.

3. קיבוץ של יכולות ורעיונות – אחד היתרונות החשובים בהקמת שותפות הוא היכולת לקבץ תחת קורת גג אחת יכולות שונות ורעיונות שונים אשר יחד יכולים ליצור עץ פורח אשר יביא פירות רבים לכל שותף ושותף.

מאפייניה של שותפות בין נוטריונים

היתרונות של שותפות כפי שמתוארים לעיל חלים כמובן גם בשותפות בין נוטריון אחד לאחר. חלוקת נטל העבודה, שיתוף ברעיונות שונים והעדר פורמאליות הם רק חלק מהטוב שמציעה צורת ההתאגדות הזו הקרויה שותפות.

לשותפות בין נוטריונים יש יתרונות נוספים ייחודיים לה כמו למשל ריבוי השירותים שניתן לספק ללקוחות. במה דברים אמורים?

נוטריון מוסמך על פי חוק להעניק שירותים רבים לציבור אך מן ההיגיון הוא כי כל נוטריון בקיא יותר בפעולות מסוימות מאשר בפעולות אחרות הן בגלל התחום המקצועי בו הוא מתמחה והן עקב ניסיון בעבר. שותפות בין נוטריון אחד לאחר מאחדת את הניסיון המקצועי של השותפים תחת משרד נוטריון אחד ומאפשרת פנייה לקהל רחב יותר של לקוחות.

שותפות בין נוטריונים מהווה יתרון אדיר בין השאר בנושא של תרגום נוטריוני. הצורך בתרגום נוטריוני נולד בשל העובדה כי מוסדות רבים מסרבים לקבל מסמך מתורגם אשר עבודת התרגום לא נעשתה על ידי נוטריון. תרגום נוטריוני יכול לעשות בכל שפה שהיא, כאשר על הנוטריון לשלוט בשפת המקור ובשפת היעד באופן מלא כדי שיוכל לבצע עבודת תרגום מדויקת המשקפת את כוונת המחבר בשפת המקור.

במידה וכל שותף נוטריון דובר שפות אחרות, תוכל השותפות להציע שירותי תרגום נוטריוני במגוון רחב יותר של שפות.

הסכם שותפות

כל שותפות באשר היא, צריכה להתחיל בחתימה על הסכם שותפות. תפקידו של הסכם שותפות הוא לעגן בצורה מסודרת וברורה את כל ענייני השותפות, בין אם המדובר בחלוקת העבודה, חלוקת רווחים ובין אם המדובר באופן קבלת ההחלטות. הסכם שותפות מונע מחלוקות וחיכוכים בין השותפים ומאפשר לכל נוטריון ליהנות מפירותיה של השותפות ללא טרדות מיותרות.

Call Now Buttonדילוג לתוכן