שרותי נוטריון אקספרס

משרד עורכי דין ונוטריון משה אלפסי
שירותים ותרגומים נוטריונים - 03-7266666
נוטריון - המדריך השלם
נוטריון - ערך מוסף
נוטריון - שירותים ותרגומים 03-7266666
page

הוצאת דיבה היא מעשה חמור בשורת העבירות שבין אדם לחברו. מדובר בפרסום עלילת שווא כלפי אדם או גוף עסקי, שכל קשר בינו לבין המציאות הנו מקרי בהחלט. אם הרגשתם שמישהו פגע בכם ברמה אישית, תוכלו להגיש תביעת דיבה. על הדרכים הנכונות להגיש אותה, ניתן ללמוד במאמר שלהלן.

הצורך להגיש תביעת דיבה

הוצאת דיבה עלולה להתרחש בעל פה או בכתב. במידה והדבר מתבצע בפומבי, אין ספק כי הפגיעה תהיה הרסנית יותר. הגשת תביעה תוביל לקבלת פיצוי הולם, במידה ומתרחשים תנאים מוסכמים מראש:

  • השמצה – יכולה להיעשות בכתב או בעל פה.
  • העברת מידע כוזב על אדם בפומבי – הועבר לאדם אחד או יותר באמצעים טכנולוגיים, או תקשורת בכתב ובע"פ. פגיעה בשמו של אדם יכולה להתבצע באמצעות מודעה על לוח מודעות בבניין משותף, ואין חובה שתתפרסם באמצעי תקשורת.
  • בקשה לתיקון העוול – מעביר השמצה או מידע כוזב, מתבקש לתקן את העוול שנגרם באמצעות פרסום הודעה נוספת. סירוב ביצוע יוביל לפסיקה נגדו.

הליך הגשת התביעה

לאחר התייעצות עם עורך דין לשון הרע מקצועי, ובדיקה כי אכן עומדים בקריטריונים הנחוצים, אפשר להמשיך בהליך הגשת התביעה. מרגע זה מבצעים איסוף של הראיות הנצברות, הכוללות הקלטות, כתבי עת, צילומי מסך מרשתות חברתיות ועדויות בכתב ובעל פה, שיסייעו בהכרעה לטובת התובע.

עורך דין יביע את טענותיו בפני גורמים רלוונטיים, ויספק הוכחות מוצקות. המטרה היא לרוב קבלת פיצוי כספי הולם, וגם דרישה להתנצלות פומבית. הליך הטיפול בתיק עשוי להיערך מספר חודשים ואף מעבר לכך, לכן יש להתאזר בסבלנות רבה.

סוגי תביעות

ישנן 2 סוגי תביעות דיבה: אזרחית ופלילית. (בתביעה אזרחית מטפל עו"ד לשון הרע ובתביעה פלילית יטפלו עורכי דין פליליים). עורך הדין יבחן האם מדובר בדרישה לפיצויים בלבד, או מאסר על נזק כתוצאה מפגיעה מכוונת. סכום הפיצוי, במקרה ותתקבל החלטה בנידון, יעמוד על 50,000 ₪ ללא הוכחת נזק.

טענות ההגנה על התביעה

לכל אדם ישנה זכות להגן על עצמו במקרה שהוגשה נגדו תביעה. על עורך הדין המטפל לבחון את האפשרויות הבאות:

  • חופש הביטוי – הדברים נאמרו במטרה לשמור על צורת התבטאות חופשית, ולא במטרה לפגוע באדם או קבוצה.
  • פרסום מותר – ישנם 11 מקרים הניתנים לפרסום, מצורך חובת הגעתם לציבור. מעוגן בסעיף 13 לחוק לשון הרע.
  • פרסום ידיעה אמיתית ברובה – החוק מתיר פרסום ידיעה שרוב פרטיה נכונים. במקרה וישנם דיווחים סותרים או לא נכונים בחלקה, ייחשב הדבר כתקין ויוגדר כמידע נלווה. מעוגן בסעיף 14 לחוק לשון הרע.
  • פרסום ידיעה בתום לב – ידיעה שנכתבה בתום לב מוחלט לא תחשב כעבירת הוצאת דיבה, במידה ובוצעה הפעולה על בסיס 12 סעיפים מוגדרים. מעוגן בסעיף 15 לחוק לשון הרע.

כל אדם שנפגע מפרסום מוטעה ברמה האישית, יוכל לממש את זכותו האזרחית ולפנות לעורך דין. גורם מקצועי זה, יבחן את הנסיבות להגשת תביעה שתוביל לפיצוי כספי או מאסר בהתאם לנזק שנגרם.

Call Now Buttonדילוג לתוכן