מה קורה במצב בו רכשתם דירה וכאשר נכנסתם אליה גיליתם המון בעיות ויותר מזה גיליתם שהקבלן מתחמק מלתקן את הבעיות שהינן במסגרת האחריות שהוא נתן לכם? ובכן, אם חוויתם מצב כזה, נמליץ לכם לפנות כמה שיותר מהר לעורך דין ליקויי בנייה.
המאמר בשיתוף עם אתר bedekb-psakdin.co.il
הסיבה המרכזית לפנייה אל עורך דין כזה היא כאשר יש ליקויי בנייה בדירה שרכשתם. אגב, במרבית המקרים, מדובר על דירה חדשה שנרכשה מקבלן בה יש ליקויי בנייה שאותו קבלן טוען שאינם באחריות שלו או שהוא מסרב לתקן אותם.
כאשר אתם נכנסים לדירה החדשה שלכם, קל מאוד להאמין שהכל בדירה מושלם. כלומר, במבט ראשוני, סביר להניח שאתם תראו בעצמכם שאכן הכל נראה טוב. הבעיה היא שבהמון מקרים, לא כך הדבר. ליקויים יכולים להתגלות אחרי חורף או שניים. ליקויים כאלה כוללים נזילות ורטיבות. כמו כן, גם אחרי ששוטפים את הרצפה, יכולים לגלות שהיא עקומה וגם כאשר מגיעים לשלב בו מרהטים את חדרי הדירה, אז גם עשויים לגלות שהחדרים הם בכלל לא בגודל שהבטיח הקבלן. לצערנו, כל הדברים הללו מאוד מאוד נפוצים. על כן, המון אנשים פונים למי שמכר להם את הדירה וכל זאת במטרה שיתקן את הבעיות הללו. מה שקורה בפועל הוא שיש סירוב מצד הקבלן לתקן את הבעיות וכאן צריך לערב עורך דין מומחה בתחום ליקויי בנייה.
רצוי לבצע בדיקת ליקויי בנייה. היא תבוצע על ידי חברה המתמחה בבדק בית או על ידי שמאי מקרקעין. לאחר שבוצעה הבדיקה, יש לפנות לעורך דין ליקויי בנייה. עורך הדין יסתמך על חוות הדעת המקצועית שניתנה לכם ובהתאם ייצג אתכם.
שימו לב, כאשר אתם נעזרים בעורך דין ליקויי בנייה, אין זה אומר שאתם עכשיו מתכוונים לתבוע את הקבלן. הרצון יהיה להימנע מתביעה, שכן מדובר על תהליך ממושך הכולל בתוכו המון הוצאות לכל מיני בעלי מקצוע. תאמינו לנו שאף אחד לא רוצה את הכאב ראש הזה.
על מנת לנסות להגיע לפשרה ביניכם לבין הקבלן. אין ספק שלעורך דין ליקויי בנייה יש הרבה יותר כוח מול הקבלן ויותר מזה, יכול להיות שהוא עשוי לגרום לו לתקן את הבעיות שיש בדירה.
הצעד הראשון יהיה לשלוח מכתב התראה לקבלן. במכתב תופיע דרישה לתיקון בעיות וזאת לפני נקיטת צעדים משפטיים. במידה ומכתב ההתראה לא עזר, אז יהיה צריך לבצע משא ומתן מול הקבלן. במידה ואין הסכמה, אז השלב הבא יהיה להגיש תביעת ליקויי בנייה.
התביעה תהיה על עוגמת הנפש שנגרמה לכם, על ירידת הערך שנגרמה למבנה בגלל שיש בו ליקויי בנייה, על ההוצאות הכספיות ועוד. למעשה, אפשר לראות שהתביעה היא לא בדיוק על תיקון הליקויים, אלא היא דרישה לקבלת פיצויים. אגב, כמובן שגם אפשר להכניס לתביעה את תיקון הליקויים. מה שכן, זאת החלטה שמומלץ להתייעץ לגביה עם עורך הדין. כל מקרה לגופו.
על מנת לפתוח את התביעה, יש לפתוח תיק בבית המשפט. הדבר כרוך בעלות של כמה מאות שקלים. לאחר מכן, הקבלן יצטרך להגיש כתב הגנה, בו הוא מציג את הצד שלו. בהמשך, יגיע שלב הדיון בבית המשפט. שימו לב, שלב זה יכול לקחת המון זמן. כאשר מגיעים לדיון בבית המשפט, עורך דין ליקויי בנייה ייצג אתכם לאורך כל התביעה. מתחילתה ועד סופה. הוא יגן על האינטרסים שלכם והכי חשוב ישמיע את קולכם. בית המשפט ישמע את שני הצדדים, יעיין במסמכים הרלוונטיים, ימנה חברת בדק בית שתבצע בדיקה לנכס ובהמשך יכריע את החלטתו.
קחו בחשבון שתביעות הן לא עניין זול. תביעות ליקויי בנייה, כדאי להגיש רק שיש ליקויי בנייה יקרים ובכלל שמחליטים לתבוע פיצויים גבוהים. שכר הטרחה הוא נתון שמשתנה מעורך דין אחד לאחר ועל כן עדיף קודם להגיע לפגישת ייעוץ ומשא ומתן. המפגשים עם עורך הדין וזאת בטרם שהוגשה תביעה, יהיו על פי שעת עבודה של עורך הדין. כלומר הם יסתכמו בכמה מאות עד אלפי שקלים.
אם תבחרו להתקדם לתביעה, אז העלויות כבר יהיו הרבה יותר יקרות (מעל 15,000 שקלים).
הכל כמובן בהתאם למקרה ובהתאם לגובה התביעה שתגישו.