עבירות בניה והדרך להתמודד איתם
ביצוע עבירות בנייה הוא סיכון גבוה מאוד. נדמה לפעמים שהרשויות פועלות בתחום זה במרץ מוגבר, יותר מאשר בתחומים אחרים, ואולי חמורים יותר. אך בסופו של דבר, בין אם אנחנו מסכימים ובין אם לא, הרי שהמציאות היא כזו – עבירות בניה כמו חריגות בניה או בניה ללא היתר יכולים להוביל לצווי הריסה, ניתוק מתשתיות, ואפילו בכתב אישום פלילי. לפני שנמשיך – חשוב לדעת כי לא הכול שחור, וכי יש לעיתים קרובות דרכים חוקיות ומסודרות לטפל בעבירות שכבר נעשו, ולצאת מהצד השני ללא נזק (או בנזק מזערי).
אם אתם רוצים להימנע מקנסות במקרה הטוב ומצרות גדולות יותר במקרה הרע, אתם רוצים לדעת מראש מה החוק מאפשר ומה לא, אתם רוצים ליווי מקצועי של חברה שמתמחה בקבלת ההיתרים הנרחבים ביותר ובזמן הקצר ביותר, ואתם אולי כבר צריכים עורך דין.
עבירות הבניה ה"פופולריות" בישראל כוללות, בין היתר:
אז מה עושים כדי לפתוח עבירות בניה שכבר נעשו?
החוק לעיתים מאפשר להכשיר את השרץ, ולקחת את המחדל בתהליך שיהפוך אותו לחוקי לגמרי. זה לא תמיד אפשרי, אבל כשזה אפשרי – כדאי לעשות את זה, ויפה שעה אחת קודם. הצעד הראשון הוא כמובן לבדוק בצורה מסודרת מול הרשות המקומית מה האפשרויות להכשרת עבירות בניה, אם בכלל.
אם הרשות מאפשרת הכשרת חריגות בניה שונות, אתם תקבלו מהאגף לפיקוח על הבניה את ההנחיות כיצד יש לפעול. אם תפעלו בהתאם לכללים, בליווי מקצועי משפטי, קיים סיכוי סביר שתוכלו לסיים את הסאגה על הצד הטוב ביותר.