"אני אתבע אותך!", "ניפגש בבית המשפט!" – משפטים אלה, שעד לא מזמן, נשמעו כלקוחים מסדרה אמריקאית בנאלית, הפכו להיות חלק מהמציאות היומיומית שלנו. האם האשם נעוץ ברשתות החברתיות, אשר בהן כמעט ואין בקרה על פעולות כמו שיימינג (ביוש) ולינצ'טרנט (לינץ' וירטואלי)? יתכן, אבל העובדה היא, כי בשנים האחרונות, יותר ויותר אנשים פרטיים וגופים עסקיים מוצאים את עצמם נזקקים לשירותיו של עורך דין לשון הרע, כשהם מושמצים על לא עוול בכפם, או, לחילופין, נמצאים בצד השני של המתרס, כמואשמים בהפצת לשון הרע. האם כל רכילות קטנונית ומציקה מהווה עילה לתביעה כזו? מסתבר שלא. ישנם מספר תנאים אשר חייבים להתקיים, על מנת שתביעת לשון הרע אכן תיחשב לכזו.
על מנת שתביעת לשון הרע אכן תיחשב לכזו, ועל מנת ששירותיו של עורך דין לשון הרע אכן יחשבו לאפקטיביים, ראשית, יש להיווכח כי המקרה עונה להגדרת לשון הרע. הנה מספר מהקריטריונים הבולטים לקיומה של לשון הרע:
הפצת לשון הרע עלולה ליצור כדור שלג שתחילתו ידועה לאדם המתחיל אותה, אבל את סופה, קשה מאד לאמוד – היא יכולה לגרום לנזקים כלכליים, לנזקים פיזיים (באופן מפתיע, קל מאד באופן וירטואלי לגרום להתלהמות) ואף לנזקים בנפש (כפי שכולנו זוכרים ממקרה אריאל רוניס). מאחר וקשה לצפות מציבור כל כך גדול ומגוון (ככלל הגולשים בפייסבוק, לדוגמה) לגלות בגרות ואחריות בפרסום ובשיתוף, חשוב לייצר הרתעה משפטית, אשר תוריד את האופציה של פרסום לשון הרע מהאפשרות המחשבתית של הגולשים, ותגרום להם לחשוב פעמיים על פרסום לשון הרע. הדרך הטובה ביותר לכך, היא שימוש בשירותיו של עורך דין לשון הרע, המתמחה בתחום.