שרותי נוטריון אקספרס

משרד עורכי דין ונוטריון משה אלפסי
שירותים ותרגומים נוטריונים - 03-7266666
נוטריון - המדריך השלם
נוטריון - ערך מוסף
נוטריון - שירותים ותרגומים 03-7266666
page

מהו תהליך גישור? ולמה צריך אותו?

אומרים "נחצה את הגשר שנגיע אליו". הגשר הוא אומנם מבנה ארכיטקטוני, אבל מהווה מעין סמל למעברים בין תקופות זמן, רגשות, חיבורים. לא פלא אם כך, שמגשר הוא סוג של גשר אנושי אשר תפקידו לנסות ליישב סכסוכים וחילוקי דעות בדרכים אלטרנטיביות.
המגשר הוא הצד השלישי הניטרלי במשא ומתן המתקיים בין צדדים שלא מוצאים את עמק השווה – עימות בין שותפים עסקיים, זוגות לקראת גירושים ועוד.

חוק גישור חובה מטפח את מעמד המגשר
המטרה בגישור היא ליצור מעין תיווך בין הצדדים, כדי להגיע להחלטה משותפת כאשר המגשר מציע כל מני פתרונות יצירתיים במסגרת הגישור. לרוב מדובר בתהליך מרצון, אבל כיום גם בתי המשפט דורשים תהליכי גישור כתנאי מקדים.
חוק גישור חובה לדוגמא הוא חוק להסדר התדיינות בסכסוכי משפחה, לפיו יש להגיע לפגישות גישור על מנת לנסות ליישב את הסכסוכים בדרך של הסכמה ומבלי תהליך זה לא יכולים בני הזוג להגיש תביעה לבית המשפט לענייני משפחה.
החוק, שחוקק בשנת 2016, מצביע על ההכרה שיש לבית המשפט בנוגע לעוצמת השיטה בהפחתת מספר מקרי הגירושים ובכלל העלה את כוחו של התהליך ככלי אפקטיבי לפתרון מחלוקות.
כך או כך, תפקידו של המגשר התחזק מאוד במרוצת השנים והוא נחשב למקצוע אטרקטיבי ומבוקש. בתפקיד זה, המתווך יוצא מנקודת הנחה של- מי שמזהה את הצרכים והאינטרסים ואמור להציע דרכים ליישוב המחלוקות מבלי לכפות על אף צד לבצע משהו שהוא אינו יכול או מוכן לו.
תוך כדי הצפת הבעיה, הצעת פתרונות אלטרנטיביים ושיחות בין הצדדים ניתן להימנע מהגעה לבתי הדין בהם הדיונים עשויים להימשך זמן רב והתוצאה עשויה להיות חד צדדית.
כלומר, סביר להניח שצד אחד יהיה פחות מרוצה מהשני בעוד בגישור המשימה היא להסדיר ברוח טובה ככל שניתן את המחלוקת.

סיכויי הצלחה גבוהים בתהליכי גישור
לתהליך הגישור יתרונות רבים: הוא תהליך בלתי פורמאלי, שמתקיים במתכונת של פגישות פרונטאליות, העלויות שלו סבירות לחלוטין ועל פי סטטיסטיקה, גישור יכול להסדיר מעל 85% הסכסוכים אם הצדדים הם אלה שיזמו את התהליך. חשוב להבין שהתהליך הוא חסוי, כלומר עניינים שעולים במסגרתו אינם יכולים להיות מצוטטים או להיחשב כראיה בבית המשפט ובניגוד לעורך דין, מגשר אינו מייצג צד במחלוקת או מגיע לטעון אלא הוא מגיע על תקן מתווך עצמאי וניטראלי ומשימתו היא לייצר דיאלוג ולא עימות.
במהלך המפגשים עליו לייצר תקשורת הדדית בין המעורבים, ליישב נושאים שונים מעניינים כספיים ועד הסדרי ראייה. מחקרים מצביעים על כך שניתן לראות תוצאות מהירות יותר באמצעות תהליך תקשורת יעיל זה.

איך מגיעים לתחום הגישור?
כיום קל יותר מתמיד להיות מגשר באמצעות קורסי גישור המוצעים במוסדות לימוד שונים. קורס זה יעניק לכם כלים יישומיים לניהול קונפליקטים, ניהול מו"מ, העצמת המעורבים והכל תוך התנסות חווייתית וסימולציות מסקרנות בהנחיית מגשרים בכירים. קיים היצע רחב של קורסי גישור מקורס בסיסי דרך קורסים קונספטואליים בהתמחויות שונות, דוגמת קורס גישור לגירושין ומשפחה או קורס גישור למנהלים. הפרקטיקה חשובה מאוד להצלחה בתפקיד ומומלץ לצפות בגישורים אמתיים, לתעד אותם בכתב, לגשר בגישורים אותנטיים בהכוונת מנחה ולקבל משוב מקיף על דרך ניהול הגישור לפני שיוצאים לדרך. חשוב לבחור מוסד לימודים איכותי המתמחה בלימודי גישור ומוביל בתחומו עם נבחרת מרשימה של מרצים מהתחום המאפשר לבחור את מסלול הלימוד המבוקש וכן להצטרף לתכנית הכשרה מעשית או מורחבת בקבוצות קטנות וביחס אישי. הגשר שלכם להצלחה בתחום.

 

Call Now Buttonדילוג לתוכן