שרותי נוטריון אקספרס

משרד עורכי דין ונוטריון משה אלפסי
שירותים ותרגומים נוטריונים - 03-7266666
נוטריון - המדריך השלם
נוטריון - ערך מוסף
נוטריון - שירותים ותרגומים 03-7266666
page

הסמכות ולימודים שעוברים בבית ספר למשפטים

תואר ראשון במשפטים נחשב לאחד מהתארים היוקרתיים והמבוקשים ביותר בישראל, כאשר העיסוק בעריכת דין מוסדר בארץ באמצעות חוק לשכת עורכי דין, התשכ"א-1961. כדי לעסוק בעריכת דין בישראל יש לעמוד בשלושה תנאים מצטברים – השכלה משפטית גבוהה, חניכה (סטאז') במשרד עורכי דין והצלחה במבחני לשכת עורכי הדין בישראל.

מועמדים המעוניינים ללמוד תואר ראשון במשפטים יכולים לרכוש השכלה אקדמית באוניברסיטה או במכללה, בוגרי בית ספר למשפטים מקבלים תואר ראשון במשפטים מסוג LL.B.

לימודי משפטים – מידע כללי

ישראלים רבים בכל הגילים בוחרים בלימודי משפטים בגלל התואר היוקרתי וההשכלה המשפטית הרחבה המאפשרת למנף את הקריירה. תואר במשפטים מבטיח עדיפות למועמדים בראיונות עבודה, ולאחר לימודים הנמשכים כשלוש וחצי עד ארבע שנים יוצאים לשוק עם תואר יוקרתי המהווה מקפצה לתפקידים משמעותיים יותר, מאחר ולא חייבים לעסוק רק בעריכת דין לאחר הלימודים.

לימודי משפטים לבעלי תואר ראשון

תנאי הקבלה ללימודים משפטים הם:

  • ציון משוקלל בתעודת הבגרות של 85 ומעלה.
  • ציון של 85 ומעלה המבחן אמיר"ם או ציון 185 ומעלה במבחן אמי"ר.
  • מועמדים ללימודים שנבחנו בבגרות בשפה שאינה עברית נדרשים להשיג ציון 100 לפחות בבחינת יע"ל.
  • תואר אקדמי מאוניברסיטה או ממכללה מוכרת על ידי המל"ג.

במסגרת הלימודים לתואר ראשון במשפטים לומדים מקצועות כמו תורת המשפט, משפט עברי, דיני עונשין, דיני נזיקין, דיני חוזים, דיני חברות, משפט מנהלי, משפט בין לאומי, דיני ראיות ועוד. בשנה השנייה בוחרים קורסי בחירה כלליים ובהמשך משתתפים בקליניקות משפטיות.

תואר שני במשפטים

בוגרי תואר ראשון במשפטים ובעלי תארים אקדמאים אחרים יכולים ללמוד תואר שני במשפטים, זהו אחד ממסלולי הלימוד היוקרתיים והפופולריים ביותר, ובגלל הביקוש הרב תנאי הקבלה נחשבים לנוקשים. במהלך הלימודים לתואר שני במשפטים M.LL יש קורסי חובה ובחירה כמו דיני בוררות, משפט וכלכלה, דיני תובענות ייצוגיות, דיני התיישנות בישראל, דיני יזמות טכנולוגית, דיני מכרזים ועוד, ויש שני סמינריונים מחקריים בתחומים כמו לשון הרע והגנת הפרטיות, זכויות אדם במשפט הפרטי או דיני רישום זכויות בנכסים.

מסלולי התמחות של עורכי דין

סטודנטים במהלך הלימודים לתואר ראשון במשפטים נדרשים לבחור התמחות מקצועית, יש מגוון מסלולי התמחות מהם ניתן לבחור. מסלולי ההתמחות העיקריים הם:

  • משפט אזרחי – מסחרי
  • טכנולוגיה
  • משפט פלילי
  • דיני משפחה וירושה
  • משפט ציבורי

כדאי לדעת כי מסלול ההתמחות במשפטים וטכנולוגיה נחשב לחדש ולמבוקש, מטרת ההתמחות היא להעניק לבוגרים כלי להתמודדות עם האתגרים הקיימים עקב חידושים טכנולוגיים כמו בינה מלאכותית, מציאות רבודה, למידת מכונה וכו'. למידע נוסף אודות לימודי משפטים לחץ כאן

מי יכול להיות נוטריון ומהן ההסמכות שלו?

עורך דין מוסמך יכול להתמחות גם כנוטריון, כדי לקבל את ההסמכה של ועדת הנוטריונים עליו להיות עו"ד עצמאי ולא שכיר, חבר בלשכת עורכי הדין, בעל 10 שנות ניסיון לפחות במקצוע עריכת דין, אזרח ישראלי וללא רישום פלילי.

יש להגיש בקשה מסודרת אל ועדת הנוטריונים, ואם הבקשה מאושרת עורך הדין נדרש לעבוד הסמכה והדרכה. חוק הנוטריונים קובע שיש לעבור השתלמות מקצועית המוכרת על ידי ועדת הרישיונות בהיקף של 8 שעות לימוד. כדי לקבל הסמכת נוטריון יש למלא טפסים אותם ניתן למצוא באתר של משרד המשפטים, חשוב לצרף לבקשה את המסמכים והאישורים הנדרשים כדי שהמועמדות תתקבל.

 

Call Now Buttonדילוג לתוכן