תהליך רכישת דירה הוא ארוך ומורכב. בשלב ראשון הקונים בוחנים את מצבם הפיננסי כדי לדעת באופן מדויק מהו הסכום הכספי שקיים ברשותם עבור תשלום ההון העצמי. לאחר מכן הם בוחנים את אפשרויות קבלת משכנתא שתשלים עבורם את הסכום שחסר. לאור העובדה שמדובר בנושא מורכב רצוי להשתמש בשירותיו של יועץ משכנתאות איכותי, אשר יקבל מהלקוחות את מלוא הנתונים וכך יסייע להם בקבלת ההחלטות הנכונות והזולות ביותר. כיוון שהיועץ עובד עם הבנקים באופן יום יומי הוא מקבל מהם הצעות מחיר ועושה כל שניתן כדי להוזיל אותן, להפחית את עלויות הריביות והעמלות כדי ליצור את העסקה המושלמת.
כאשר המעטפת הפיננסית מוכנה, פונים אל עורך דין נדלן שהוא בקיא בכל מה שקשור לנושא רכישת דירה כדי שילווה אותם בתהליך כדי שעקב חוסר הידע לא יבוצעו טעויות שעלולות להיות יקרות. כדי שעורך הדין יטפל בנושאים המנהליים, המיסוי והחוזה, יש לחתום על ייפוי כוח ייעודי לכך. על מסמך זה אמור לחתום נוטריון המצרף לכך את חותמת הלחץ שלו ואת הסרט האדום אשר מוכיח כי מדובר במסמך מקורי ,אשר נבדק על ידי הנוטריון ולכן הופק מסמך ייחודי זה אשר יהיה בו שימוש לאורך הליך רכישת דירה.
במידת הצורך, הנוטריון מכין לרוכשי הדירה גם מסמכים נוספים כמו:
בני זוג שאינם נשואים ורוכשים יחד דירה, אך סך ההון הכספי שכל אחד מהם משקיע בנכס אינו זהה, מעוניינים לא אחת לחתום על הסכם ממון. הבקשה מגיעה בדרך כלל מבן הזוג שהשקיע את הסכום הגבוה יותר. בן הזוג השני לעיתים מסכים עם עריכת הסכם ממון ולעיתים הדבר יוצר מחלוקות בין בני הזוג.
אם לאחר ההסברים של עורך הדין, מובנת החשיבות של סיטואציה זו, עורך הדין עורך הסכם ממון שכולל את כל הפערים בין בני הזוג, הן בנושא הממון עבור הדירה והן בנושאים נוספים אשר קשורים לממון ולרכוש.
לאחר שכל הסעיפים מובנים, בני הזוג חותמים על הסכם הממון ולאחר מכן הנוטריון מאמת את הנתונים מוסיף את חותמת הלחץ שלו ואת הסרט האדום כך שהסכם זה יקבל לגיטימציה.
במקרה של גירושין, פותחים את הסכם הממון ועל פי הרישום אפשר לבצע את חלוקת הממון של רכישת דירה ושל רבדים נוספים שנרשמו בהסכם הממון, בכל נושא שהיו בו פערים בין השווי של הממון ושל הנכסים בין בני הזוג.
כך יש דרך קלה בעת הפרידה, כיוון שהכול רשום ואין על כך מחלוקות, מבצעים את החלוקה ונפרדים.